INDUSTRIENS FOND BEVILGER 3,1 MILLIONER KRONER TIL NYT ROBOTCENTER I ODENSE

∙ 21. Juni 2018, Odense ∙ 

Stor bevilling

En bevilling på 3,1 mio. kr. fra Industriens Fond skal være med til at sikre et løft i branchen for automation og robot­tek­nologi. Pengene skal bruges til at styrke den virk­som­heds­rettede indsats hos Videnscenter for Automation og Robotteknologi, så centrets viden kommer endnu flere virk­som­heder til gavn. Med pengene fra Industriens Fond bliver centrets erhvervs­rettede arbejde nu inten­si­veret. – Danmark huser nogle af verdens førende virk­som­heder inden for auto­ma­ti­sering og forskellige typer af robotter. For at bibe­holde den position er det vigtigt, at både nuvæ­rende og kommende medar­bejdere i branchen har de kompe­tencer, der skal til for at innovere og udvikle virk­som­he­derne i en konkur­ren­ce­dygtig retning, siger admi­ni­stre­rende direktør Mads Lebech fra Industriens Fond om det nye projekt, der skal give et kompe­ten­celøft til mindst 60 virksomheder. 

Skræddersyede forløb

Som led i projektet skabes målrettede og indi­vi­duelt skræd­der­syede forløb for de virk­som­heder, der enga­gerer sig i det nye tiltag. Indsatsen skal både styrke kompe­tencer og markeds­mu­lig­heder i indu­strien, men også bidrage til udvik­lingen af ny viden og nye redskaber. – Jeg er meget glad på robo­tin­du­striens vegne. Projektet reali­serer og styrker ambi­tionen med videns­centret om at blive en attraktiv samar­bejds­partner for virk­som­heder i hele landet. Det arbejde havde ikke været muligt uden bevil­lingen og Industriens Fonds visionære ønske om at styrke dansk erhvervslivs konkur­ren­ceevne gennem blandt andet en styrket indsats på området for robotter og automation, fortæller Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole, der sammen med EUC Syd og Herningsholm Erhvervsskole er hjemsted for videns­cen­teret.

SKAL MÅLE KONKRET EFFEKT

Det nye projekt kaldes “Vidensløft – Automation & Robot” og sigter efter at kunne måle en konkret effekt i virk­som­heders arbejde med auto­ma­ti­sering og robot­tek­nologi i blandt andet produk­tions­pro­cesser. Hensigten er, at 40 procent af de delta­gende virk­som­heder skal have udviklet og imple­men­teret en ny teknologi, en ny proces eller et nyt redskab, som styrker arbejdet med auto­ma­ti­sering og robot­tek­nologi. Projektet begynder til august, og tilbuddet om kompe­ten­ce­ud­vikling bliver lands­dæk­kende, fordi projektet samar­bejder med landets andet Videnscenter for Automation og Robotteknologi, der dækker Midt- og Nordjylland samt Sjælland. Fra “Jern & Maskinindustrien”, 21. juni 2018

På gensyn i Gibotech