Jenny er automatiktekniker – og døv:
- Der er plads til alle i det her fag.
20. oktober 2020
Jenny Stensby er automatiktekniker hos Gibotech, hvor hun er en del af et team, der arbejder med hospitalsprojekter. Hun er bl.a. med til at bygge to fuldautomatiske sterilcentraler til Region Hovedstaden.
I 2018 vandt hun ML-Prisen, der er Metalindustriens Lærlingepris og bliver givet til nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien.
Jenny Stensby håber, at prisen og anerkendelsen vil være med til at vise, at flere arbejdsgivere roligt kan ansætte kvinder – også døve. Og så fremhæver hun kvinder som en god ressource, der arbejder hårdt og har det fokus, der skal til.
- At jeg fik ML-Prisen kan være med til at synliggøre at kvindelige og/eller døve medarbejdere er lige så dygtige som de mandlige med hørelse. Når man kun hører, læser eller skriver om mænd i faget, kan man få det billede, at kvinder eller døve ikke kan det samme. Hvis vi kommer tydeligere frem i mediebilledet, bliver det tydeligt, at der er plads til alle i de her fag.
Har flere uddannelser
Jenny har ikke altid været automatiktekniker. Faktisk har hun en bachelorgrad i digital multimedieproduktion og et års 3D-designstudie oveni. Efter hun var færdiguddannet arbejdede hun som 3D-artist og webudvikler, før hun sagde farvel og tak til almindeligt kontorarbejde.
I forhold til at hun nu har valgt et mandsdomineret fag, er Jenny ikke i tvivl:
- Jeg havde ikke nogen overvejelser. Det var kun mine egne interesser, jeg gik efter. Jeg tænkte ikke over, om der var for mange mænd, eller for den sags skyld for få kvinder i den branche, jeg valgte.
Og hvordan er hverdagen som døv så egentlig på en arbejdsplads?
- Jeg har mulighed for at have tegnsprogstolk på mit arbejde nogle timer hver dag. Tolken tolker alt fra møder til telefonsamtaler. Det er vigtigt for mig at understrege, at arbejdsgiveren ikke har nogen ekstraudgifter på grund af mit høretab. Det er jobcentret, der dækker alle tolkeudgifter. Det er mit eget ansvar at planlægge, hvornår tolken skal komme. Jeg har fx tolk på under spisepauserne, så jeg kan deltage i den sociale snak. Resten af tiden kommunikerer jeg selv med mine kolleger med mundaflæsning og kropssprog. Bliver det svært skriver vi på telefon, computer eller papir. Jeg har tit kun brug for stikord for at forstå budskabet eller opgaven.
Kontakt os
Adresse
Datavej 15
5220 ODense SØ
Kontakt
+ 45 65 95 82 62
gibotech@gibotech.dk
Åbningstider
Mandag – tirsdag: 7.00 – 15.30
Fredag: 7.00 – 13.00